9. Šujički polumaraton

Po deveti će se put, 8.kolovoza 2015. godine, kolona trkača, maratonaca razvući po kupreškom polju. Na taj dan održava se tradicionalni Šujički polumaraton na relaciji Kupres-Šujica. Kao i proteklih godina nastupit će oko 200 natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja. Osim polumaratona u Šujici će se održati i dječja utrka za učenike osnovnih škola. Posebnost ovog natjecanja je da se trasa polumaratona proteže po živopisnom kupreškom polju i veći dio staze je iznad 1000m/nv što je u ljetnom periodu za trkače jako izazovno.

U sportskom smislu, ova utrka nije samo revijalnog i rekreativnog karaktera, nego se na njoj može sresti niz vrlo kvalitetnih imena. Spomenimo samo olimpijce Lisu Cristinu Nemec vrsnu maratonku iz Zagreba, Đuru Kodžu dvostrukog BIH olimpijca, Mariju Trošić-Vrajić svijetsku ultramaratonku iz Zagreba, Srđana Samardžića olimpijskog putnika za OI u Brazilu 2016, a tu su i mnogi drugi kvalitetni atletičari.

sujica

Osim sportske komponente, važan značaj ima i promidžbeni i turistički segment ovog događanja, jer većinu sudionika čine natjecatelji koji nisu iz Hercegbosanske županije i njihov dolazak s pratnjom vezan je za turistički obilazak ovih krajeva.

Prijave za utrku su otvorene i možete se prijaviti putem e-maila: [email protected] ili putem FB profila, gdje se ujedno može naći više informacija o samoj utrci.

Ako se odlučite prijaviti na polumaraton, osim zaslužene medalje u cilju bit ćete nagrađeni ovacijama i bodrenjem znalačke šujičke publike. Ako ne trčite, dođite u Šujicu bodriti maratonce te posjetiti znamenitosti kraja, osobito Kupresa i Šujice.